Tratamente medicinale cu cannabis - informații mai puțin cunoscute

Tratamente medicinale cu cannabis - informații mai puțin cunoscute

Canabisul ca medicament este destul de controversat, pentru că deși Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recunoscut că poate fi de ajutor în anumite cazul, încă nu există reguli clare la nivelul Uniunii Europene care să permită fumatul acestei plante. Totuși există alte variante prin care oamenii se pot bucura de beneficiile canabisului asupra sănătății, așa cum este uleiul de CBD, perfect legal.

Cuprins:

  1. Canabis medicinal - ce este?

  2. Tratamente cu canabis - la ce este bun

1. Canabis medicinal - ce este?

Ce este cannabisul medicinal

Planta este obținută din semințe de cannabis și conține o mulțime de compuși și canabinoizi, iar cei mai populari de care toată lumea știe sunt THC și CBD. În România, cultivarea, germinarea și recoltarea lor sunt acțiuni interzise, însă nu și deținerea sau comercializarea. În timp ce THC este cunoscut ca un element puternic psihoactiv, CBD-ul nu oferă simptome asemănătoare și, astfel, poate fi folosit canabisul în scop medicinal. Există pe piața din România o varietate de produse sintetice sau naturale care conțin CBD, iar ele pot ajuta mult starea de bine a unui pacient.

În ultimii ani cercetători din întreaga lume au încercat să aducă avantajele pe care canabisul le poate avea, iar studiile lor au început să dea rezultate. Acest lucru a făcut ca tratamentul cu canabis să fie din ce în ce mai căutat de pacienții cu diferite afecțiuni. Organismul nostru are un sistem endocanabinoid care lucrează să păstreze un echilibru constant în fiecare sistem al corpului, pentru ca el să funcționeze cât mai eficient. Ei bine CBD, interacționează foarte bine cu acest sistem endocanabinoid și îl poate influența în mod pozitiv.

Probabil că CBD-ul este cel mai popular pentru faptul că oferă o stare generală de bine, alungă anxietatea, tratamentul cu ulei de canabis calmează inflamațiile, te ajută să dormi mai bine și ameliorează durerile, artrita și stresul, însă acestea nu sunt singurele sale proprietăți. Unele studii încearcă să demonstreze că poate fi util și în cazul unora dintre cele mai complicate boli, așa cum este epilepsia sau cancerul.

Astfel de produse pot fi consumate sau aplicate topic, în funcție de forma sub care se găsesc și au beneficii atât mentale, cât și fizice. De exemplu, pe piață există pastile de cannabis oil, cosmetice, dulciuri și băuturi, alimente, suplimente, dar și ulei CBD. Fiecare dintre acestea se iau doar la sfatul medicului și după un consult specializat.

2. Tratamente cu canabis - la ce este bun

Tratamente cu canabis - la ce este bun

Cercetătorii încearcă să găsească o metodă de tratament a cancerului cu uleiul de canabis, însă nu a bolii în sine. Pentru a înțelege cât mai bine, trebuie să cunoști faptul că printre principalele efecte secundare ale acestei afecțiuni se numără: durerea cronică, greața, pierderea în greutate și, automat, lipsa poftei de mâncare. Aici intervine CBD-ul, care poate ameliora astfel de simptome.

De asemenea, ultele studii pun în atenția medicilor un tratament pentru Parkinson cu canabis. S-a demonstrat faptul că acest ingredient poate îmbunătăți semnificativ viața pacienților, atât a oamenilor, cât și animalelor. Unele cercetări au arătat faptul că CBD-ul poate să îmbunătățească anumite aspecte ale acestei afecțiuni și calitatea vieții.

O altă reușită a acestui ingredient este tratamentul cu canabis pentru epilepsie, a patra cea mai des întâlnită tulburare neurologică. În prezent există rapoarte care atestă că CBD-ul este eficient în ameliorarea afecțiunii, chiar și în stadii mai avansate, unde medicina clasică nu poate încă să se dovedească prea folositoare. 1 din 10 pacienți au reușit să nu mai aibă convulsii la terminarea tratamentului. Cu toate acestea, medicina mai are mult de avansat, iar pentru a se adopta astfel de metode de tratare a pacienților sunt necesare studii amănunțite.

Nu în ultimul rând, uleiul de canabis este cunoscut și în tratamentul de coxartroză și cel al prostatei. Sunt o mulțime de afecțiuni care pot fi ameliorate prin folosirea acestui ingredient, însă este important să faci acest pas doar după ce ai stat de vorbă cu un medic specialist!

Așadar, tratamentele medicinale cu canabis sunt multe, iar pacienții pot beneficia de proprietățile sale în cazul multor afecțiuni!

Surse foto: Unsplash.com, Pixabay.com

Posted on 2022-08-25 by SeedsMafia Home, Despre Cannabis, Noutati internationale 0 1037

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Prev
Next

No products

To be determined Livrare
0,00 lei Total

Finalizeaza comanda