Tipuri de marijuana - câte există, utilitatea și efectele lor

Tipuri de marijuana - câte există, utilitatea și efectele lor

Canabisul este un subiect destul de controversat, însă din ce în ce mai multe persoane au devenit interesate și de efectele pozitive pe care unele produse realizate cu ajutorul proprietăților acestei plante le au. Dacă te-ai întrebat până acum câte tipuri de marijuana există, articolul de mai jos vine în întâmpinarea ta cu informații utile, care te vor ajuta să înțelegi cât mai bine subiectul.

Cuprins

  1. Tipuri de canabis

  2. Tipuri de marijuana - utilitate vs efecte

1. Tipuri de canabis

Tipuri de cannabis

Canabisul este unul dintre cele mai populare și mai utilizate angiosperme (plante cu semințe închise în fructe), iar acesta cuprinde trei specii: Cannabis sativa, Cannabis indica și Cannabis ruderalis. Cea mai cunoscută formă a sa este numită popular marijuana, folosită atât în scop recreativ, cât și ca metodă auxiliară pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni. Odată cu evoluția umană au apărut o mulțime de soiuri, însă acestea de mai jos au devenit cele mai cunoscute.

Cannabis sativa - este originară din țările care au un climat tropical și este poate cea mai populară dintre cele trei soiuri. Se caracterizează prin acele frunze tipice pe care oamenii le au ca referință când vorbesc despre marijuana. De cele mai multe ori, plantele ei sunt înalte și se deosebesc foarte ușor de celelalte.

Cannabis indica - originară din Asia, este un soi care se găsește în mod natural în mai multe țări din lume. Plantele ei sunt de înălțime medie, iar frunzele mult mai late decât ale celorlalte tipuri.

Cannabis ruderalis - originară din țări precum Siberia sau Rusia, este de dimensiuni mici și catalogată de cele mai multe ori ca o versiune a plantei de cannabis sativa, însă s-au descoperit particularități destul de diferite între cele două. Este printre cele mai ușor de plantat, datorită faptului că poate să înflorească indiferent de nivelul de lumină oferit, ceea ce o face perfectă pentru hibridizare. De aici se nasc diferite soiuri.

Desigur, la baza fiecărei plante stau semințele de cannabis. La rândul lor, acestea sunt de trei feluri:

  • semințe de cannabis feminizate - sunt modificate genetic pentru a produce numai plante femele. Acest lucru se practică deoarece numai plantele de sex feminin fac muguri. În plus, se bucură de un conținut mai mare de principii active față de cele masculine.
  • semințe de cannabis autoflower - au un ciclu rapid de înmulțire și nu au nevoie de îngrijiri speciale, așa cum le trebuie celor feminizate. S-au obținut după încrucișarea de plante Sativa sau Indica cu Ruderalis.
  • semințe regular - se înmulțesc prin încrucișarea unei plante de gen feminin cu una de gen masculin.

Semințele de cannabis sunt legale în România, atunci când vine vorba despre cumpărarea lor. Se pot găsi atât ca suveniruri sau păstrate pentru conservare generică.

2. Tipuri de marijuana - utilitate vs efecte

Tipuri de marijuana

Este cunoscut faptul că marijuana poate avea atât o utilitate foarte mare atunci când vine vorba despre tratarea sau îmbunătățirea unor afecțiuni, cât și efecte negative precum declanșarea unor episoade psihotice.

Atunci când vine vorba despre Cannabis sativa, planta este considerată una cu puternice efecte psihoactive. Acest lucru se datorează faptului că are cantități destul de mari de THC. De cele mai multe ori, poate stimula pofta de mâncare, dar și activitățile sociale sau fizice. Totuși este cunoscut faptul că provoacă stări de euforie destul de puternice, iar consumul poate duce la halucinații. Acestea, la rândul lor, pot declanșa episoade psihotice sau diferite tulburări.

În ceea ce privește Cannabis indica, planta are un conținut mare de CBD și mult mai mic de THC, ceea ce duce la un efect narcotic extrem de ușor. Acesta urmărește mai mult relaxarea fizică, decât stimularea unor psihoze. Tocmai din această cauză a devenit cea mai populară alegere atunci când vine vorba de tratarea durerilor și a afecțiunilor. CBD-ul este considerat un cannabinoid non-psihoactiv, iar utilizările sale medicale sunt nenumărate. Se regăsește într-o mulțime de produse, de la mâncare, pană la make-up și skin care.

Așadar, acestea sunt cele mai populare tipuri de marijuana. Alege întotdeauna să te informezi cât mai corect!

Sursa foto: Unsplash.com.

Posted on 2022-05-08 by SeedsMafia Home, Despre Cannabis, Noutati internationale 0 4062

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Prev
Next

No products

To be determined Livrare
0,00 lei Total

Finalizeaza comanda